Tuesday, October 24, 2006

Bell Goes 3 for 3 in Post-Debate Polls

Just as early voting begins, the new SurveyUSA poll is coming out, and it confirms the two other post-debate polls: Chris Bell is the only candidate to emerge from the pack of challengers to have any chance of beating Perry.

36% - Rick Perry
26% - Chris Bell
19% - Carole Strayhorn
16% - Richard Friedman

Chris Bell is also the only candidate with consistent upward momentum (Strayhorn and Perry wobble up and down and Kinky has a consistent downward trajectory).

To recap, here are the other two post-debate polls:

Wall Street Journal (an internet based poll which uses a methodology that may oversample younger, pro-technology, well-educated voters, but which weighted to match the race, age, economic profile, and party affiliation splits corresponding with the splits from the latest exit polls from comparable elections in Texas):

37.5% - Rick Perry
26.2% - Chris Bell
13.2% - Richard Friedman
13.0% - Carole Strayhorn

Texans for Insurance Reform (a land-line telephone based poll which uses a methodology that may undersample younger, pro-technology, economically disadvantaged voters, and which is weighted to match the polling population to the assumption that 40% of the voters will be Republicans, 30% will be Democrats, and 30% will be independents - this poll is conducted by an independent polling firm and financed by Strayhorn supporters):

34.4% - Rick Perry
18.7% - Chris Bell
18.5% - Carole Strayhorn
_8.6% - Richard Friedman

What do these three different polls with three different methodologies tell us?

Perry is inescapably trapped near mid-30%, and he is vulnerable, and this fact is apparent no matter how you collect the data.

Bell is the lone break-away challenger and has strong momentum as confirmed by all three polls and this status is also born out regardless of the data collection method.

Strayhorn seems destined for a third place finish, and Friedman is flushing out as every election anlaysit has predicted since day one.

The question which will determine the outcome of the election is this: As it becomes increasingly inescapable that only Bell has any hope of beating Perry, will the supporters of Strayhorn and Friedman spite-vote or will they flock to Bell and effect a change in their government.

Specifically, do the anti-TTC people (whose blog is underwritten by Strayhorn) seek to elect Bell as the only challenger who can stop the TTC or will they go down with the Strayhorn ship and acquiesce to Perry's TTC?

Likewise, do the Friedman supporters who seek to "make a statement" want that statement to be "we punk’d the vote in Texas" or "we put an end to one-party rule in Texas."

Nothing less important than your future and the future of our state depends on the answers to these questions.

Kinky Endorses Republican Slate

Most of you already know that Kinky voted for Bush/Cheney '04 and this was the only time he has voted in the in last 14 years (although he lied about voting for Richards in '94, lied about voting for Gore in '00, and lied about voting against discriminatory marital rights in '05).

Kinky has now voted for only the second time in at least 14 years and, again, he voted for the Republican slate. Immediately after voting, Kinky told the media of his support for Republican Kay Bailey Hutchison and Republican Lamar Smith: "Friedman said he cast ballots for Congressman Lamar Smith and Sen. Kay Bailey Hutchison, whom he said he met Sunday at a Dallas airport. 'She (Hutchison) is not without charm,' he said. 'We have a lot of friends in common.'"

Please tell your Democratic friends that Kinky is just a Republican in a black hat and cigar costume.

Monday, October 09, 2006

Kinky Lies about Supporting Bush

When Kinky appears before Democratic crowds, he falsely plays down his support for Bush.

First, there is no question that Kinky voted for Bush/Cheney in 2004 (some Kinkaholics on "Satan's internet" still dispute this fact):

"The voting record doesn't look strong, but my voting record is better than Dick Cheney's," he said, referring to reports in 2000 that Cheney skipped 14 of 16 votes in Dallas County - including the presidential primary in which he could have voted for his future running mate, George W. Bush.

According to Kerr County voting records, Friedman voted in the 2004 presidential general election but not in any other contest since 1994.

"I was for Bush in 2004," he said.


Further, it remains clear that Kinky's support for Bush and his war was unabated less than a year ago:

Question: So does this idea of the honorable cowboy have anything to do with why you threw your support behind President Bush in this last election? You did, didn’t you?
Friedman: Yes. I did in this last election, but I didn’t vote for him the first time.
Question: Who did you vote for in 2000?
Friedman: I voted for Gore then. I was conflicted. . .but I was not for Bush that time. Since then, though, we’ve become friends. And that’s what’s changed things.
Question: So it’s your friendship with him that’s changed your mind about having him as president more than his specific political positions?
Friedman: Well, actually, I agree with most of his political positions overseas, his foreign policy. On domestic issues, I’m more in line with the Democrats. I basically think he played a poor hand well after September 11. What he’s been doing in the Near East and in the Middle East, he’s handling that well, I think.


Interestingly, these two interviews with Kinky demonstrate an obvious lie about Kinky's voting record. Clearly, it cannot be true that Kinky "voted for Gore" in 2000 if "Friedman voted in the 2004 presidential general election but not in any other contest since 1994."

Some Kinkaholics say that Kinky was merely mistaken, and his false statement about voting for Gore is simply an innocent mistake. Yet even that weak justification for Kinky's lie does not hold up.

In the April 2001 edition of Texas Monthly, less than six months after Kinky supposedly "voted for Gore," Kinky wrote "now, I have hope once again in our political system, thanks to the election of George W. Bush as president." Kinky's statement of hope in American politics due to the Bush's presidency comes in the brief window of time after the highly controversial Supreme Court interference in the Florida recount and before 9/11. I cannot believe anyone who voted for Gore would have said "now, I have hope once again in our political system, thanks to the election of George W. Bush as president" just a few short months after the Supreme Court prematurely ended the Florida recount.

Tuesday, October 03, 2006

Texas Governor Election Quiz

Test your knowledge of the Texas gubernatorial candidates.

1. Who said "I think Rick Perry is an inspiring leader; he inspired me to run for Governor"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

2. Who said "I'm not a liberal, believe me; I'm a compassionate redneck, far more conservative than I am liberal"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

3. Who said "I'm not a supporter of using embryonic stem cell research; frankly, I think it's a very narrow, at best, area"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

4. Who said "Stem-cell research isn't just a good idea; it's a moral calling"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

5. Who said "After nine legislative sessions full of name-calling, our school funding is in crisis, property taxes are up and judges are having to do our governor's job"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

6. Who said "As Jesus once said to the Mexicans, don’t do a thing till I get back"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

7. Who said "A lot of the issues that are driving this debate as far as I'm concerned come down to questions of morals and values: How are we going to take care of the less fortunate, the more vulnerable individuals in our society"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

8. Who said "Why don't you just let us get on down the road"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

9. Who said "I do not suffer hunters gladly"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

10. Who said "We need to reduce the number of abortions in Texas by reducing unwanted pregnancies. Gov. Rick Perry's policies have failed to reduce abortions, which have increased under his administration"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

11. Who said "Building highways through toll financing rather than pay-as-you-go financing dramatically speeds the time it takes to complete a given project"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

12. Who said "I’m a conservative. I believe in limited, efficient government—and that’s the opposite we’re getting from the Republican Party"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

13. Who said "If 500 of Rick Perry's campaign contributors died of abuse, I think he would find the money to protect them, but when incomprehensible cruelty visits the least of those among us, suddenly we can't find the money"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

14. Who said "The Jews own the world, the Catholics run it, Protestants work it, and the Niggers and Mexicans enjoy it, basically, that's what they've done"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

15. Who said "Under this governor, it is us against them"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

16. Who said "That marriage is the union between a man and a woman is a truth known to each one of us already, and any attempt to allow same-sex marriages is a detriment to the family unit and hurts our state and nation"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

17. Who said "We can't treat teachers like glorified test monitors and pay them accordingly if we want to have any hope of keeping teachers in classrooms"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

18. Who said "I have been a lifelong Democrat, but I'm going to spend the rest of my life vigorously and wholeheartedly in the GOP"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

19. Who said "The crackheads and thugs who remain in Houston after Katrina happen to be black; that's fact"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

20. Who said "It's becoming increasingly obvious that Rick Perry just doesn't get it, that he doesn't understand that budgets are moral documents, that there are human costs attached to fiscal decisions"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

21. Who said "All of these politicians are afraid of offending Hispanics"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

22. Who said "I said there was not a shortfall in the budget this session, but a shortfall in leadership from the governor"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

23. Who said "A leader does not let nine sessions go by and now a tenth without a long term fix with cutting property tax and money going into educate for our teacher and for our classrooms"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

24. Who said "What [Bush]’s been doing in the Near East and in the Middle East, he’s handling that well, I think"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

25. Who said "The informed-consent requirements should conform to mainstream medical knowledge, which refutes the link between breast cancer and abortion"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

26. Who said "Native Americans believe you can't really own land, a horse or a waterfall. The only thing they believe you can really own is a casino"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

27. Who said "We divide the border into five sections and we appoint a Mexican general in charge of each section, and we give him a million bucks, which we hold for him in a bank account, and every time we catch an illegal coming through his section we withdraw $5,000"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

28. Who said "“Packing the Ethics Committee with DeLay loyalists further immunizes the Republican congressional leadership not just from the Democrats but also from democracy"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

29. Who said "I am going to see nondenominational prayer and the Ten Commandments put back in the schools"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

30. Who said "Adios, MoFo"?

A. James "Rick" Perry
B. Chris Bell
C. Richard "Kinky" Friedman
D. Carole Keeton Strayhorn

ANSWERS:

1. B, 2. C, 3. A, 4. B, 5. D, 6. C, 7. B, 8. A, 9. C, 10. B, 11. D, 12. C, 13. B, 14. C, 15. D, 16. A, 17. B, 18. D, 19. C, 20. B, 21. C, 22. D, 23. D, 24. C, 25. B, 26. C, 27. C, 28. B, 29. C, 30. A

Molly Ivins Explains Why Kinky is Wrong

Of course, it is no surprise that Molly Ivins would endorse the Democrat who is also the most progressive candidate in the race.


Yet there have been many Kinky supporters who have misrepresented that Molly supported Kinky.


Fortunately, Molly has corrected those Kinky supporters who have been touting that Ann Richards supported Kinky (false) and that Molly Ivins supports Kinky (also false).


Here are Molly's sage thoughts on the matter:


By Molly Ivins


Chris Bell for governor! I know, I know, it’s stop the presses, Ivins favors Democrat! But the Kinky Friedman candidacy is worn thin and no fun. Besides, we actually have a good chance to get Rick Perry out of office. After six years in office, the Coiffure is at 36 percent approval. He gets another four years, I don’t think we’ll have a public school system left—he really does intend to destroy it, at far-right GOP donor Jim Leininger’s bidding, you know. We may never again get a chance to do our state such a great service. This could be the Alamo of elections.


For those, like me, who believe in music and laughter in politics, Kinky Friedman appeared to be a natural—and besides, how hard can it be?


It turns out, a little harder than Kinky is willing to make an effort to go. In an excruciating interview with the Dallas Morning News, Friedman not only got about half his facts wrong (this is why we accuse Bush of misleading people), but also demonstrated that he does not understand school finance or taxes, nor does he have any intention of trying to do so.


...


One of the great mysteries of this race is why Carole Keeton Strayhorn has imploded almost as fast as Friedman. The only reason Friedman is still in the race is because of free media: Reporters were all so bored by the thought of another snoozer Republican victory, they fought to keep Friedman’s candidacy alive long past the point when it was clear that the Kinkster was in it entirely for ego and publicity. I still like the idea—maybe next time, we should get a funny, smart musician who cares enough to study up a little. Marcia Ball, anyone? Joe Ely?


...


Bell is looking like a better bet because: (A) He has the Democratic base vote going for him, and (B) Perry is just so lame. As we start down the stretch, Bell is picking up on the outside, Perry is still at 35 percent after a year, Strayhorn is fading and Kinky stopped to poop on the track.


...


There was a bit of flap recently when Liz Smith claimed the late Ann Richards would have been in favor of Kinky for governor. Maybe Liz knew Ann better than I did. But I’d bet not. Listening to her memorial service, I was reminded how hard we fought and how tough it was. I thought of the slippage since she left office—blacks and browns left out again. All we have to do to win this is get Democrats to vote. Let’s make it a vote for Annie.